Zapečený tvarohový dezert s mandarínkami
Ingrediencie:
250g jemného tvarohu,
250g hrudkoveho tvarohu,
3 vajcia,
60g kvalitného masla,
150g kyslej smotany,
4 mandarínky,
3 PL špaldovej krupice,
2 ČL prášku do pečiva bez fosfátov,
1 ČL citronovej kôry + šťava z citróna,
3 PL kokosového cukru,
1/2 ČL mletej škorice,
Štipka mletého badiánu,
Malé množstvo kvalitného masla + kokosový cukor na vysypanie formičiek.
Postup:
Obidva tvarohy vymiešaj spolu so smotanou v mixéri. Vaječné žĺtky vymiešaj so zmäknutim maslom, kokosovým cukrom a primiesaj k tvarohovej zmesi tak, aby si mal vláčny husty krém. Pridaj šťavu z citróna a citrónovú kôru. Krupicu premiesaj s práškom do pečiva bez fosfátov a postupne ju pridavaj a zamiešavaj do cesta. Pridaj mletú škoricu a badián. Z bielkov vyšlahaj tuhý sneh a opatrne ho vmiešaj do cesta. Mandarínky ošúp a rozdel na mesiačiky. Formičky na pečenie potri maslom a vysyp kokosovym cukrom. Cesto nalej do formičiek do troch štvrtín a navrch poukladaj (jemne ich vtlač do cesta) mesiačiky mandariniek. Ruru vyhrej na 180°C a peč cca 15 minut. Dezert mozes posypat škoricou. Podávaj ho vlažný.