Jahodový koláč
Ingrediencie:
1/2 kg jahôd
1 šálka hladkej múky
1/2 balíčkov prášku do pečiva
1/2 šálok kryštálového cukru
1 balíček vanilkového cukru
3 PL kyslej smotany
250g tvarohu
1 vajce
1/4 šálky mlieka
100g rozpusteného rastlinného tuku
Hrúbka múka
Postup:
1. Asi 1/2 kg jahôd umyjeme a rozpolime. Na plnku vymiešame 250g tvarohu s 3 PL kyslej smotany a 2 balíčkami vanilkového cukru.
2. 1 šálku hladkej múky zmiešame s 1/2 balíčkom prášku do pečiva, pridáme 1/2 šálky kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru. Premiešame a zapracujeme 1 vajce, 1/4 šálky mlieka a 100g rozpusteného rastlinného tuku. Vymiešame vláčne cesto.
3. Formu vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Vlejeme cesto, navrch rozotrieme tvarohovú plnku a na ňu poukladáme jahody. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 40 minút.