Domáce lasagne
Ingrediencie:
500 g mletého mäsa
450 ml paradajkového pretlaku
400 g syra eidam
1 ks cibule
2 strúčiky cesnaku
100 g masla
1 PL múka
bazalka
oregano
soľ
mlieko
cestoviny lasagne
olej
Postup:
1. Na oleji si speníme cibuľku s cesnakom a dáme zatiahnuť pomleté mäso. Pridáme paradajkový pretlak, alebo pasírované paradajky a necháme prejsť varom. Podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme bazalku a oregano. Omáčku zriedime troškou vody, aby jej bolo viac, ale nie veľmi riedka.
2. V druhom hrnci dáme speniť maslo, pridáme múku a ked to bude premiešané, pomaly prilievame mlieko tak, aby mal bešamel konzistenciu redšieho pudingu.
3. Pripravíme si zapekaciu misu, prvú vrstvu dáme paradajkovú omáčku s mäsom, na to strúhaný syr a lasagne. Ďalšia vrstva paradajky, na to bešamel, strúhaný syr a opäť lasagne. Takto striedame, kým sa neminú všetky ingrediencie a ukončíme to strúhaným syrom. Pečieme na 180°C cca 30-35 minút, podľa typu rúry.